Couchsurfing i Cordoba 16-18.jan

Endelig debuterte vi som couchsurfere.. For en opplevelse, for en helg!! I forkant av reisen til Argentina ble vi medlemmer av Couchsurfing. Dette innebærer at man sender en forespørsel over internett med spørsmål om noen kan låne bort en sofa/seng/madrass for den perioden som er tenkt. Man har en egen profil der det står litt om en selv, sitt bosted og om man har mulighet til å ta i mot gjester. Det er gratis, og en unik mulighet for å komme nærmere kulturen og menneskene som bor der.

Cordoba er en by som ligger ca 700 km nordvest fra Buenos Aires og er den nest største byen i Argentina med ca 1,3 mill innbyggere. Cordba kan by på diverse monumenter og museer, samt landets eldste universitet.

For mer fakta- google it. Selv var vi nemlig ikke så interessert i selve Cordoba by. Via Couchsurfing hadde vi blitt kjent med et par på vår alder. De bodde nærmere fjellene, langt ute på landet. Etter en busstur (nattbuss) fra BA på 11,5 timer ble vi hentet i Cordoba by av fantastiske Nico. Derifra kjørte vi 50 min før vi ankom et sted vi ikke husker navnet på. Det var nydelig! Et eventyrhus med eventyrhage og tre eventyrhunder, og selvfølgelig eventyrparet Nico og Den. Nico snakket engelsk og Den forstod en del. Vi kommuniserte så godt vi kunne med litt engelsk, en del spansk og mye kroppsspråk og gestikulering. Utrolig nyttig, lærerikt og mest av alt GØY! Vi slappet av med sene frokoster, lunsjer, turer i fjell med bading i elvene. Vi lekte med hundene, utforsket urtene og grønnsakene i kjøkkenhagen, lagde mat sammen og delte Mate og vin. Mate er nasjonaldrikken i Argentina og minner litt om sterk te. Eget innlegg om Mate kommer senere.

image

 

image

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *