Lørdag formiddag- uten penger i Buenos Aires

Lørdag var vi tidlig oppe. Vi hadde avtalt med ansvarlig for utleie at vi skulle møtes i leiligheten for å veksle dollar med pesos. Vi var sultne, hadde verken mat eller drikke. Vi gikk en tur rundt i området og satt oss ned på en liten, koselig kafe. De snakket ikke engelsk, vi snakket ikke spansk. De tok ikke kort, og vi kunne heller ikke betale med dollar. Servitøren forklarte hvor vi skulle gå for å finne minibanken. Vi forstod ingen ting, men svarte (tror vi) at vi skulle komme tilbake. Vi fant banken etter å ha gått et langt stykke rundt kvatalene og spurt flere om veien. Vi forstod raskt at de ikke snakket engelsk i dette området overhodet. Minibanken aksepterte ikke skandiakortet, og med American express skulle banken ha 50 pesos i tillegg til dårlig kurs og mange andre gebyrer for uttak. Det var ikke meningen at vi skulle tilbake til den lille, koselige kafeen.

 

Vi fant et nytt sted like ved leilgheten, Tea House. Siden navnet på stedet var engelsk, tenkte vi at ihvertfall en der inne ville forstå. Feil igjen. Vi prøvde å forklare at vi ønsket å betale først, for å være sikre på at stedet aksepterte bankkortet. De gjorde tegn til at det var vanlig å sette seg først, bestille, spise, betale- som om vi ikke visste hvordan det fungerte å spise ute. Nå hadde det gått så lang tid, vi skulle snart møte opp for å veksle dollar til pesos, endelig! Imens vi ventet på maten gikk Steven tilbake til leiligheten og vekslet. Vi betalte med pesos og gikk mette og fornøyde hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *