Buenos Aires- en uke har gått

Buenos Aires er fantastisk. Vi bor i et område som heter Palermo. Her er store grønne parker, små intime restauranter, bakern på hjørnet, en mellomstor butikk og liten butikk. Grønnsakshandleren som alltid har litt for god tid er plassert like rundt kvartalet. Det myldrer av liv og muligheter.

Parkene har fasiliteter som tråbåt, sykkelvei, løpevei og gangvei. Fordelt utover parkene finnes treningsapparater til voksne, men som også barna bruker som lekestativer. Hundene løper sammen rundt på gresslettene mens eierne følger med. Hundene her har det bra. Det står selgere rundt om i parken. De selger alt fra is, vann og pølser, til smykker og hårbånd. Man kan leie rollerblades og sykler.

I butikkene kjenner de oss igjen, da vi nok er de eneste som stotrer oss frem på fremmedspråk. De hilser, smiler, hjelper til så godt de kan med å få oss til å forstå. Vakten i den mellomstore butikken ler alltid når vi kommer til kassen. Etter en uke på spanskkurs forstår vi nå at det spørsmålet vi alltid knoter med er om vi har medlemskort? Det har vi jo selvsagt ikke.

Vi begynte på spanskkurs på mandag, tre dager etter ankomst. Skolen ligger i sentrum, i nærheten av katedralen. Vi kjøpte oss t-bane kort, noe som viste seg å være lønnsomt, men ikke lett å få tak i. Alle sa at vi kunne få tak i kortet i alle kiosker. Feil! Det finnes ikke i noen kiosker. Etter ca 13 forsøk, gikk vi til slutt til sentralstasjonen i Palermo. Der inne var enda en kiosk. Damen i kiosken hadde ikke kortet selv, men visste om en annen kiosk som hadde. Hun stengte sin egen kiosk, fulgte oss opp trappen til neste kiosk, og hjalp oss med å kjøpe og validere kortet som vi så lenge hadde lett etter.

Fr å komme oss til skolen må vi gå 15 minutter til t-banen (Subte). Banen som tar oss til sentrum tar nye 15 minutter. Fra holdeplassen bruker vi 10 minutter til skolen. Spansk skolen heter  «El Pasaje Spanish school». Vi anbefaler skolen på det sterkeste til andre som vil lære spansk. Læreren vår, Luiciano er fantastisk. De andre gruppene skryter av sine lærere. De har hovedfokus på dialogen, men balanserer det med gramatikken som trengs for å forstå oppygging av setningene og språket i sin helhet. Gjennom skolen blir man kjent med andre reisende, og ulike opplevelser og reisemål utveksles. Skolen tilbyr felles aktiviteter som tango kurs, filmkvelder, ekskusjoner til ulike steder i og utenfor sentrum av Buenos Aires. Kurset vi tar går over fire timer om dagen fra mandag til fredag. Vi har valgt å ta 3 uker/ en måned, avhengig av hva annet som skjer rundt oss. Vi ønsker ikke binde oss for mye, så vi betaler en uke av gangen.

Vi er stolte av å ha lært en god del spansk. Det er lettere å orientere seg rundt i byen, finne frem til nye steder og kommunisere med de vi treffer. Menneskene vi har møtt er herlige, varme, åpne mennesker som mer enn hjerne strekker ut en hjelpende hånd. Du møter blikk, blikk som varer lenge nok til at du rekker å gi fra deg et smil og få et tilbake. Menneskene her tar vare på hverandre på en unik måte. De gir penger til gatemusikantene, kjøper lommelykter og andre duppeditter av selgere på t-banen, de hjelper den gamle over gaten, og tar opp ting for deg om det var noe du mistet. Dette er bare noen få av mange observasjoner i løpet av uken.

I løpet av uken har vi utforsket mange ulike steder i Buenos Aires. Vi har vært på museum med utstillinger fra den argentinske Antonio Berni. Vi har vært i områder som La Boca, Soho, Palermo med fler. Disse stedene fortjener egne innlegg, og disse vil komme etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *