Salar De Uyuni- saltørkenen

image

Ca 12 timer sørover med buss fra La paz ligger Salar de Uyuni, også kalt saltørkenen. Saltørkenen grenser til Chile, så det er en naturlig vei å velge om man ønsker å reise fra Bolivia til Chile og Argentina på en billig måte. Selve veien fra La Paz er ekstremt humpete, og til tider følte vi at hele bussen skulle til å velte i likhet med all bagasjen som falt ned fra oven. Til tider var det umulig å benytte seg av bussens toalett, der du smalt veggimellom i forsøkene. Men, med reisesyketabletter og gode søvnegenskaper var tiden det tok å komme seg dit vel verdt det.

Altså, selve byen Salar de Uyuni er ikke av de vakreste og den er heller ikke veldig sjarmerende. Hovedgaten er fyllt opp med det turister flest vil ha, nemlig pizza, pasta og hamburgere. Innimellom spisestedene finner du alle reiseselskapene som selger de samme turene ut i ørkenen. Det er nettopp disse turene alle kommer hit for! De tar deg med ut i et helt fantastisk enestående landskap!

Vi hadde på forhånd meldt oss på en tre dagers tur med to overnattinger. Naturen varierte fra den vakre saltørkenen, innom en øy dekket av digre kaktuser, flotte, fargerike innsjøer hvorav en av de hadde helt rødt vann, vi var oppe på over 4900 moh hvor vi kjørte til vulkaner og naturlige varmekilder. Vi kunne virkelig kjenne hvordan høyden påvirket kroppen.

Første natten sov vi i et hus laget av salt. Sengene var forsåvidt også laget av salt. Nettene var iskalde, og vi hadde på oss alt vi hadde av varme klær. Ull, fleece, vindtett, vanntett, alt! Det var fremdeles ikke varmt nok. Sammen med reisefølget forsøkte vi å varme oss med rødvin og kortspill, uten hell, men veldig hyggelig. Siste dagen fikk vi varmet oss i en varmekilde i bakken som er formet til et slags basseng. Vi avsluttet reisen i byen med saftig lamakjøtt rett fra grillen. Anbefales på det sterkeste!

 

image
Salt, salt og atter salt.. Så langt øyet kan se

 

Salt, salt, buss, salt...
Salt, salt, buss, salt…

 

Dag 1 Inca Huasi (Fish Island) en øy midt i saltørkenen med enorme kaktuser
Dag 1 Inca Huasi (Fish Island) en øy midt i saltørkenen med enorme kaktuser

 

image
Desert of Siloli, «tree of rock» Høytliggende lagune, bosted for tre ulike flamingoarter
image
Laguna Colorada, en rød innsjø
image
Hege i høyden

 

image
Steven med utsikt over Laguna Colorada

 

"Dali desert", "Laguna verde" (grønn lagune) foran vulkanen Licancabur.
«Dali desert», «Laguna verde» (grønn lagune) foran vulkanen Licancabur.

 

image
Hotsprings, Bader i naturlig varmekilde. Drittkaldt på land!

Vi brukte selskapet  «Kanootours» som var utrolig bra. Vi anbefaler dette selskapet med glede :)

http://www.kanootours.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *