El Calafate

El Calafate er en liten by i Patagonia, Argentina. Byen befinner seg i den sørvestlige delen av provinsen Santa Cruz og har ca 22000 innbyggere. Da vi landet i El Calafate visste vi egentlig ikke hva vi kom til. Eneste grunnen til at vi havnet der var for å komme oss ut av Ushuaia på en grei måte med fly. Vi hadde i siste liten funnet et ledig rom på et hostel, noe som ikke var lett å finne grunnet en årlig festival som holdes i byen i februar måned. Fra andre backpackere fikk vi høre om Los Glaciares Nasjonalpark- hovedattraksjonen i El Calafate. Vi bestemte oss for å dra dit.

image

For en opplevelse, for et syn! Opplevelsen av å stå foran Isbreen med sine enorme 60 meter over havet er uforglemmelig! Med høye lyder av breen som beveger seg, store isflak som løsner og treffer vannet og beundringslyder fra menneskene rundt deg. Til tross for klimaendingene i verden, eskalerer denne isbreen for hvert år. Det vil derfor være mulig å besøke denne skjønnheten i mange år frem i tid.

 

image

Er man tidlig ute (ca to uker før) kan man booke gåturer på breen med ishakke og truger. Dette skal i følge andre reisende være helt sinnsykt flott. Man kan også bestille turer med båt for å komme enda nærmere breen.

Rodeoshow

Selv om det føles som at byen El Calafate i stor grad er forbeholdt turister, finnes det muligheter for å komme nærmere innpå lokalbefolkningen. Vi fant en plakat festet til en lyktestolpe, som avslørte et arrangement med rodeoshow. Vi betalte ca 5 kroner for inngangsbillettene. Showet ble holdt på en utendørs stadium med masse benkeplasser. Vi kom til åpningstid, noe som var helt unødvendig og tydelig unormalt. Lokalbefolkningen kom nemlig en time senere og enda litt til. Så ble det fullt. Showet gikk ut på at opptil 7 ville hester ble sluppet ut på banen. Stolte cowboyer i sine flotte og fargerike nationaldrakter skulle fra sine hester fange de med lasso. Når en cowboy klarte å fange en hest, var neste oppgave å sale den opp og deretter ri den bort til en stolpe på andre siden av banen for å få tak i sitt flagg. Deretter ble hesten satt fri. Det så veldig brutalt ut med hestene som ble beinbundet på banen og veltet opptil flere ganger, men lokalbefolkningen elsket det, og vi måtte jo det vi og..

image

Hestene fikk nemlig tatt igjen senere på kvelden. Neste del av showet gikk ut på å klare å sitte lengst på hesteryggen. Ville hester ble fastbundet til en stolpe på banen. De fikk maske foran øynene og ble deretter salet opp. Cowboyen satt seg på, og ved klarsignal fra dommeren ble hesten løsnet fra stolpen, samtidig som masken. Hestene stylet og kastet seg rundt. Flere av cowboyene ble kastet av, noen skadet og noen klarte seg helt til det ble blåst av etter 20 sekunder. Da hadde de vunnet sin runde. I matbodene fikk en kjøpt grillmat, brus og kaffe for 90% mindre enn i byen. Barn ridde på hestene sine rundt på området mens andre satt tett i tett på tribunen og heiet sammen med venner og familien under store ullpledd. Det fremkom tydelig at rodeo er en viktig del av kulturen i El Calafate, og cowboyene er stolte av å kunne vise seg frem i sine praktfulle drakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *