Ushuaia- verdens ende

image

Naturen i Ushuaia minner mye om norsk natur. Sjø, fjell, bekker og elver. Frisk luft, deilig vind og røde kinn. Allikevel kan du ikke komme lenger fra Norge. Mens Norge har Svalbard, verdens norligste tettsted med 78 grader nord, har Argentina Ushuaia. Den sørligste byen i verden på 54 grader sør. Når vi i Norge har sommer og sol, kan Ushuaia tilby flotte, hvite fjell med snowboardkjøring og slalom. Ushuaia er en kjent treningsarena for alpinister i verdenseliten. Vinteren 2015 arrangeres «Interski» i Ushuaia.

 

image Ushuaia utmerker seg på kartet som den sørligste byen i verden. Derfor er det også et opplagt reisemål for de eventyrlystne. Fasililitetene endrer seg med årstidene.

Sommeren er høysesong for turisme, og enkelte guidebøker anbefaler derfor å reise utenom denne tiden. Mange vil nok følge dette rådet fordi de ønsker å unngå masseturismen. De søker opplevelsen av å være et sted som ikke enda er oppdaget. Hvis dette er tilfelle, er det greit å undersøke litt på forhånd. Det er enkelte turer som ikke lar seg gjøre på vinteren.

Båtturene til Antarktis går kun på sommeren (for mange er det kanskje opplagt, men for resten er det greit å notere seg) Også pingvinturen arrangeres kun på sommeren. Grunnen til dette er rett og slett at det er da pingvinene er på land. Resten av året er de ute på reise før de igjen returnerer til samme øy. Ushuaia har flotte trekkingmuligheter både for nybegynnere og mer erfarne. I Nationalparken Terra del Fuego er det mange som velger å campe på grunn av mange trekkingmuligheter, campsites og flott natur.

 

image

Reisende med stramt budsjett vil raskt kjenne på lommeboken at de er i Ushuaia. Sentrum består av en utrolig koselig handlegate, men som av oss oppleves å være tilrettelagt for de som har litt mere penger enn packpackere flest. Der får man alt av tur- og treningsutstyr i de beste merker og mye mer.

image

Mange backpackere planlegger å ikke planlegge, nemlig for å kunne ha friheten til å «ta det som det kommer».  Men, skal man til Uashuaia, vit at planlegging lønner seg. Økonomisk og tidsmessig. Etter mye research fant vi blant annet at mange hadde vaskelig for å komme seg ut av byen igjen, og for noen ble oppholdet i Ushuaia mye lengre enn først planlagt. Vi passet derfor på å bestille flybillett ut av Ushuaia på forhånd til neste by i Pategonia, El Calafate.

Tips:
Dersom du tenker å couchsurfe i Ushuaia må du sende henvendelser i god tid. Enkelte er fullbooket måneder frem i tid. Det samme gjelder AirB&B. Er man to eller flere, kan AirB&B lønne seg fremfor hostel.

Sommermånedene i Ushuaia er desember, januar og februar. Gjennomsnittstemperaturen i januar ligger på 11 grader. Vi anbefaler ullundertøy, fleece og vindjakke.

 

http://02gure.norsknettskole.no/ANTARKTISb.htm info antarktis

http://www.snowsports.no/sider/interski-2015/56/ info interski

https://snl.no/Ildlandet info Ushuaia

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *