Endelig fremme i Argentina, Buenos Aires

Etter 34 timers reise ankom vi endelig byen Buenos Aires. Vi reiste med Turkish Airways, en god opplevelse. Service og maten på flyet var veldig bra. Plassen var den samme som på de fleste andre rutefly som f.eks KLM og SAS. Vi mellomlandet i Tyrkia, Isanbul. Der ventet vi 10 timer på neste fly. Vi var heldige som hadde Priority Pass, slik at vi kunne komme inn på loungen med all inclusive.  Der kunne vi spise og drikke så mye vi ville, samt overnatte på en sofa. Ikke akkurat det man forbinder med backpackere, men det gjelder å benytte seg av godene man har. Fra Istanbul gikk flytet videre til Brasil. En liten pitstop med av og pålessing av nye passasjerer i tilegg til påfyll av drivstoff. Vi ble sittende i flyet mens dette pågikk.

I forkant av reisen hadde vi booket en studioapartement via www.bytargentina.com. Vi måtte sende kopi av kredittkort og pass, noe som de fleste ville være skeptisk til. Dette var ikke noe problem. Vi hadde mailkontakt med utleiefirmaet der det var tydelig beskrevet hva som var forventet av begge parter. For 350 kr ordnet de med bil, slik at vi var sikre på at vi kom oss trygt hjem uten å være avhengig av å finne taxi på natten.

Utleiefirmaet holdt alt de hadde lovet. Ved utgangen på flyplassen viste vi frem utskrift av mailen der det stod hvilket selskap vi skulle kjøre med, så ble vi geleidet til riktig sted. Siden det ikke gikk å ringe fra våres telefoner, hjalp bilselskapet oss med å ringe til utleiefirmaet for å si ifra at vi var på vei til leiligheten. Da vi kom dit stod ansvarlig for utleie, Nicolas, og ventet på oss. Vi ga sjåføren litt i tips, 3 ameikanske dollar, usikre på hva som var vanlig å gi her i Argentina.

Nicolas viste oss frem i studioleiligheten, der alt stemte med bildene. Terrassen var litt større enn antatt. Sammen gikk vi grundig gjennom husregler og kontrakt. Det var ryddig, og føltes trygt. Han viste oss på kart over Buenos Aires de stedene vi burde dra til, og stedene vi måtte holde oss unna, særlig på kveldstid. I tilegg fortalte han på forespørsel fra oss hvor og hvordan vi kunne veksle dollar til argentinske pesos. Det krever et helt innlegg om hvordan valutaen fungerer i dette landet. Dette kommer senere.

Tips:

For gamle, ødelagte kropper som velger samme reiserute – book hotel i Istanbul.

Sett deg inn i hvordan valuta og pengesystemet fungerer i Argentina før du reiser.

Ta med amerikanske dollar! Det kan høres skummelt ut å reise med sparepengene i lommen, men det vil forenkle reisen en hel del. Det er også mye å spare på det.

Når du tar taxi, bruk bilbelte og hold deg fast! De kjører som svin.

One thought on “Endelig fremme i Argentina, Buenos Aires

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *