El Calafate

El Calafate er en liten by i Patagonia, Argentina. Byen befinner seg i den sørvestlige delen av provinsen Santa Cruz og har ca 22000 innbyggere. Da vi landet i El Calafate visste vi egentlig ikke hva vi kom til. Eneste grunnen til at vi havnet der var for å komme oss ut av Ushuaia på […]

Ushuaia- verdens ende

Naturen i Ushuaia minner mye om norsk natur. Sjø, fjell, bekker og elver. Frisk luft, deilig vind og røde kinn. Allikevel kan du ikke komme lenger fra Norge. Mens Norge har Svalbard, verdens norligste tettsted med 78 grader nord, har Argentina Ushuaia. Den sørligste byen i verden på 54 grader sør. Når vi i Norge har sommer og sol, kan Ushuaia tilby flotte, hvite fjell med snowboardkjøring og slalom. Ushuaia er en kjent treningsarena for alpinister i verdenseliten. Vinteren 2015 arrangeres «Interski» i Ushuaia.

Endelig fremme i Argentina, Buenos Aires

Etter 34 timers reise ankom vi endelig byen Buenos Aires. Vi reiste med Turkish Airways, en god opplevelse. Service og maten på flyet var veldig bra. Plassen var den samme som på de fleste andre rutefly som f.eks KLM og SAS. Vi mellomlandet i Tyrkia, Isanbul. Der ventet vi 10 timer på neste fly. Vi var heldige som hadde Priority Pass, slik at vi kunne komme inn på loungen med all inclusive.